حضور شرکتهای دانشبنیان در بخش تحقیق و توسعه کارخانههای البرز تقویت شود
نائب رئیس اتاق بازرگانی البرز تاکید کرد که حضور شرکتهای دانش بنیان در بخش تحقیق و توسعه فناورانه (آرندی) کارخانههای استان تقویت شود.
به گزارش اکو البرز؛ «یداله مالمیر» در سیمنار آموزشی «تحول اقتصادی و شرکتهای دانش بنیان» ویژه مدیران و روسای دستگاههای اجرایی استان با مثبت ارزیابی کردن خروجی این نشستهای آموزشی اظهار کرد: دوران طلایی صنعت در کشورمان به دهه ۳۰ باز میگردد و از آن زمان صنعت در کشور رونق گرفت.
وی با بیان اینکه در اوایل انقلاب شکوهمند اسلامی ایران کارخانههای مادر بسیاری در کشورمان وارد مدار تولید شدند، گفت: اما در آن سالها موضوع تکیه بر فعالیتهای دانش بنیان و استفاده از تکنولوژی داخلی آنچنان رونق نداشت و فناوریهای مورد نیاز عمدتا از خارج کشور وارد میشد.
نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز بیان کرد: در دوران هشت ساله دفاع مقدس و تحت تاثیر بحران های ناشی از جنگ ضربه جدی به کارخانههای کشور وارد شد، اما بعد از پایان آن دوران سازندگی برای ترمیم بخشهای آسیب دیده صنعت و کم کردن فاصله کشور با دیگر نقاط دنیا در عرصه تولید آغاز شد.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر نیز با توجه به دغدغه مقام معظم رهبری در بحث حمایت از تولید، حرکتهای موثری در عرصه تولید انجام صورت گرفت، امسال نیز با توجه به طرح مسئله دانش بنیان فرصت مناسبی برای استفاده از ظرفیت نخبگان کشور فراهم شده است.
مالمیر با اشاره به اهمیت توجه به شعار سال در ماههای پیش رو گفت: هشتم فروردین ماه سال جاری طی نشستی در استانداری این موضوع مطرح شد که با پیشبرد برنامههایی از جمله برگزاری دورههای آموزشی ضمن تشریح اثرگذاری فعالیتهای دانش بنیان در اقتصاد کشور به این قشر از جامعه به عنوان سرمایه های اصلی کشور توجه بیشتری شود و برگزاری دوره آموزشی ویژه مدیران و روسا دستگاههای اجرایی بدین منظور پایهریزی شد.
وی با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی البرز در بحث آموزش به خوبی برنامهریزی کرده و در نتیجه آن کسب رتبه یک برتر در میان مراکز آموزشی اتاقهای بازرگانی سراسر کشور را کسب کرد، افزود: از ابتدای سال جاری نیز با توجه به اهمیت موضوع دانش بنیان دو دوره آموزشی در این ارتباط توسط اتاق بازرگانی البرز برگزار شد.
مالمیر با بیان اینکه اتاق بازرگانی البرز بر حسب رسالت خود همکاریهای لازم در قالب برگزاری دورههای آموزشی برای اتصال هرچه بیشتر بدنه خصوصی به بخشهای دولتی را خواهد داشت، افزود: امید است که در سال جاری بتوانیم تعامل خوبی میان صاحبان صنعت و فعالان حوزه دانشبنیان برقرار کنیم.
وی با اشاره به اهمیت تشکیل انجمن دانش بنیان در سال گذشته در اتاق بازرگانی البرز گفت: از عضویت و حضور هر چه بیشتر شرکتهای دانش بنیان استان برای پیشبرد اهداف این انجمن استقبال میکنیم، در کمیسیون جوانان، دانشبینان و کارآفرینی اتاق بازرگانی البرز نیز از دو سال قبل اقدامات قابل توجهی در این بخش انجام شده است.
نائب رئیس اتاق بازرگانی استان البرز با اشاره به فعالیت صندوق پژوهش و فناوری استان البرز در سال قبل با سرمایهگذاری اولیه ۱۰ میلیارد تومانی توسط فعالان بخش خصوصی استان بیان کرد: در همان سال ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیز از سوی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به این صندوق تزریق شد.
مالمیر با بیان اینکه با هدف افزایش سرمایه صندوق پژوهش و فناوری استان امسال نیز بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر به این صندوق اختصاص یافت، گفت: اعتبارات صندوق پژوهش در قالب تسهیلات در اختیار نخبگان و مجموعههای دانش بنیان معرفی شده از سوی انجمن شرکتهای دانش بنیان استان و البته صندوق پژوهش قرار داده میشود.
وی در بخش دیگری با اشاره به وجود بیش از ۴ هزار واحد صنعتی و ۱۳ شهرک و لکه صنعتی در البرز که بخش مهمی از آن مشتمل بر صنایع بزرگ و مطرح است، گفت: این مهم ارتباط هر چه بیشتر بخش صنعت با حوزه دانش بنیان را میطلبد، پارک علم و فناوری البرز نیز به دلیل ارتباط موثر با بخش خصوصی دیگر فرصت مناسب برای بهره برداری بیشتر از ظرفیت دانش بنیانها است.
نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز با بیان اینکه سال گذشته تعداد شرکتها و موسسات دانش بنیان البرز بالغ بر ۲۵۰ مورد بوده است، افزود: طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی پارک علم و فناوری در سال جاری تاکنون تعداد این شرکت ها به ۳۰۹ مورد رسیده است.
وی با تاکید بر اهمیت حضور شرکت ای دانش بنیان در بخش تحقیق و توسعه فناورانه (آرندی) کارخانههای استان گفت: با توجه به وجود بیش از ۲۲ انجمن تخصصی در زمینههایی مانند نساجی، قطعهسازی، داروسازی و دیگر بخشها در البرز ضرورت دارد که تعامل حوزه دانش بنیان با این گروهها زیاد شود.