فناوری

مطالعه بالینی واکسن کووپارس برای سنین ۵ تا ۱۷ سال آغاز شد

مطالعه بالینی واکسن کووپارس برای سنین ۵ تا ۱۷ سال آغاز شد

مسئول کارآزمایی بالینی و دبیر کمیته اخلاق در پژوهش‌های پزشکی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از آغاز مطالعات بالینی واکسن رازی کووپارس برای سنین ۵ تا ۱۷ سال خبر داد.

به گزارش اکو البرز از  ایسنا، دکتر لادن مخبرالصفا با اشاره به آغاز به کار اجرای فاز بالینی واکسیناسیون کودکان و نوجوانان واکسن رازی کووپارس، اظهار کرد: به دنبال موفقیت کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس در سه فاز بالینی و همچنین کارآزمایی بالینی دز بوستر، اجرای مطالعات بالینی برای افراد ۵ تا ۱۷ سال در دستور کار قرار گرفت.

وی با اشاره دریافت مجوزهای لازم برای انجام مطالعات بالینی ۵ تا ۱۷ ساله ها افزود: از ابتدای شهریور آزمایشات غربالگری برای افراد ثبت نام شده انجام و امروز واکسیناسیون برای داوطلبان این رده سنی آغاز شد.

مسئول کارآزمایی بالینی و دبیر کمیته اخلاق در پژوهش‌های پزشکی موسسه رازی با بیان اینکه در این مطالعه داوطلبان به دو دسته پنج تا ۱۱ سال و ۱۲ تا ۱۷ سال تقسیم می شوند، خاطرنشان کرد: دز دریافتی برای کودکان زیر ۱۲ سال، نصف بزرگسالان است و در حین مطالعه، آزمایشات و آنالیزهای لازم انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه توضیحات لازم به والدین داوطلبان ارائه و رضایتنامه آگاهانه اخذ می شود و روزانه از طریق اپلیکیشن می بایست علائم را گزارش دهند، گفت: دو متخصص اطفال به نمایندگی از محقق اصلی مطالعه (دکتر سعید کلانتری) و مدیر اجرایی در مرکز مستقر هستند، همچنین شماره پزشک شبانه روزی نیز برای گزارش مشکلات و سوالات احتمالی در اختیار داوطلبان قرار می گیرد.

دکتر مخبر الصفا عدم ابتلا به کرونا در شش ماهه اخیر و عدم دریافت واکسن را از جمله شرایط شرکت در این مطالعه عنوان کرد و افزود: شرایط لازم برای شرکت در مطالعه به طور دقیق در اختیار والدین و داوطلبان قرار می گیرد.

وی در ادامه اعلام کرد: افراد در مرحله نخست، درصورتی که شرایط اولیه ثبت نام را دارا باشند، با مراجعه حضوری غربالگری شده و مورد آزمایشات لازم قرار می گیرند و پس از تایید پزشک وارد کارآزمایی بالینی می شوند.

وی اضافه کرد: داوطلبان واکسن را در سه مرحله در روزهای صفر، ۲۱ و ۵۱ دریافت خواهند کرد و یک هفته پس از تزریق هر واکسن، نمونه خون از آنان دریافت می شود تا بی خطری و ایمنی زایی واکسن مورد بررسی قرار گیرد و پس از اتمام مطالعه، گزارش نهایی برای سازمان غذا و دارو ارسال می گردد تا پس از اخذ مجوزهای لازم، واکسن به صورت عمومی برای گروه سنی مذکور تزریق شود.

وی همچنین گفت: این واکسن هم اکنون و در مرحله کارآزمایی برای این گروه سنی تنها در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی تزریق می شود و از طریق سامانه Covpars۳.rvsri.ac.ir امکان ثبت نام برای داوطلبان وجود دارد.

انتهای پیام

  • کپی شد
  • کپی شد
کپی شد