سیاسی

صمت استان البرز، بدون مدیرکل!

صمت استان البرز، بدون مدیرکل!

حدود بیست روز از استعفای مدیرکل سابق صمت استان البرز می گذرد و همچنان این اداره کل که به طیف گسترده ای از مردم خدمت رسانی می کند بدون «مدیرکل» در حال گذران امور است.

به گزارش اکو البرز، واقع امر آن است که پس از رسانه ای شدن استعفای آقای مدیرکل سابق، افراد متعددی برای تکیه زدن به این صندلی، دورخیز کرده اند و عجیب آنکه برخی در استانهای دیگر به شدت در حال پیگیری و رایزنی برای جایگاه مدیرکل صمت استان البرز هستند!

باز همان ماجرای همیشگی استان البرز در حال تکرار است و باز متاسفانه به محض خالی شدن یک پُست در استان البرز، خیل مشتاقان از اقصی نقاط کشور راهی البرز می شوند تا در «بهشت مدیران غیربومی» ردای خدمت به تن کرده و ماوا گزینند.

البته ناگفته نماند که در دوره دولت آیت الله رئیسی در بسیاری از بخش های دولتی، عمومی و اجرایی استان البرز خصوصاً در انتصابات آقای استاندار، شاهد حضور مدیرانی بومی بوده ایم که این امر را باید به فال نیک گرفت؛ اما هنوز هم بخش هایی در این استان وجود دارد که علیرغم وجود نیروهای بومیِ متخصص و متعهد، توسط غیربومی ها اداره می شود.

البته مقصود نگارنده آن نیست که دور استان را دیوار کشیده و خود را از حضور مدیران توانمند دیگر استانها محروم کنیم؛ اما عقل حکم می کند با وجود مدیر بومیِ کاربلد و آگاه نباید سکان را به دیگری سپرد و حتی اگر مدیرِ بومی ما یک مدیر ششدانگِ کاملاً با تجربه نیست چه ایرادی دارد- اگر که توانمندی اش مسجل است- مسئولیت را به او بسپاریم؛ تا هم کار روی زمین نماند و هم مدیر بومی ما بار تجربه خود را افزون کند.

اما بپردازیم به عرصه صنعت، معدن و تجارت استان که یک حوزه حساس و پیشران در اقتصاد البرز است. حضور بیش از ۳۵۰۰ واحد صنعتی و وجود دهها هزار واحد صنفی به همراه طیف گسترده ای از تجار، بازرگانان، صنوف، کارآفرینان، صنعتگران، سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی می طلبد که اولاً هر چه زودتر مدیرکل صمت استان معرفی شود و ثانیاً در این انتخاب به گزینه های بومی از همان بدنه وزارت صمت توجه ویژه گردد چرا که مدیریت در استان البرز با توجه به تنوع گسترده قومیتی، تکثر مخاطبان اداره کل صمت و چالش هایی که این حوزه در استان البرز به شکلی اختصاصی با آن دست و پنجه نرم می کند به طور قطع، نیازمند یک مدیر بومی است که آشنایی و شناخت دقیقی از پس زمینه مسایل و مشکلات استان البرز در ذهن داشته باشد و بدون فوت وقت وارد میدان عمل شود.

یک مدیر غیربومی تا اتمسفر و شرایط خاص استان البرز را درک کند؛ تا روابط موجود در استان را بشناسد؛ تا مدیران و معاونان خود را حلاجی کرده و بعضاً جابجا نماید حداقل به شش ماه زمان نیاز دارد و این شش ماه آنهم در سال «مهار تورم؛ رشد تولید» یعنی از دست دادن یک ظرفیت بزرگ که جبران آن محال یا نزدیک به محال است.

هر چند در استان البرز برخی مدیران بومی نمره مردودی از مردم دریافت کرده اند اما تجربه استان جوانِ البرز نشان می دهد مدیران بومیِ لایق، توانسته اند خود را به اثبات برسانند و کارنامه ای درخشان از خود به جای گذارند. اما اینک و امروز که استاندار البرز، نمایندگان استان البرز در مجلس شورای اسلامی و دیگر مراجع ذیصلاح، نگاهی مثبت به «بومی گزینی» مدیران در استان البرز دارند لازم است در انتخاب مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز نیز بر همین اصل «بومی گزینی» به همراه دو اصل مهم تخصص و تعهد پافشاری کرده و گزینه خود را به سرعت، نهایی کنند.

و پایان سخن آنکه، همه ما این فرمایش مقام معظم رهبری را به یاد بسپاریم که فرمودند: « امروز اگر اندکی سستی و کوتاهی شود، دیر خواهد شد. فرصت کوتاه است؛ فرصت دولتها مثل برق می گذرد... و این چهار سال هم به‌سرعت خواهد گذشت.»

  • کپی شد
  • کپی شد
کپی شد