البرز

آغاز زودهنگام تبلیغات برخی نامزدها در البرز/ بی قانونی نخستین عملکرد، برخی مدعیان قانون گذاری در مجلس

آغاز زودهنگام تبلیغات برخی نامزدها در البرز/  بی قانونی نخستین عملکرد، برخی مدعیان قانون گذاری در مجلس

در حالی که زمان زیادی تا شروع تبلیغات قانونی کاندید های دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی مانده ، شاهد پخش کلیپ های تصویری یکی از کاندیداهای حوزه ساوجبلاغ ، چهارباغ ، بودیم که جا دارد سیستم های نظارتی به این موضوع ورود کنند

در حالی به اسفندماه و برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی نزدیک می شویم که از همین امروز و با وجود اینکه اسامی نامزدهای تایید صلاحیت شده به صورت رسمی اعلام نشده شاهد مراسم هایی از جمله کشیدن سفره های شام از سوی برخی از نمایندگان کنونی هستیم و در کنار آن دیگر نامزدها نیز شروع به کارهای تبلیغاتی در قالب کلیپ و پوستر کردند.

حالا سوالی که پیش می آید این است که طبق قانون، انتخابات زودهنگام بر خلاف قوانین است، چگونه افرادی که خود را شایسته حضور در نهاد قانونگذاری می دانند از همین ابتدا اصول و قوانین را پشت سرگذاشته و با بی قانونی به دنبال نشستن بر صندلی های بهارستان هستند.
برای نمونه می توان به کلیپ یکی از نامزدهای انتخابات مجلس اشاره کرد که وی خود را در این کلیپ کارآفرینی با سابقه فعالیت ۴۰ ساله معرفی می کند.
این نامزد انتخابات مجلس که خود را کشاورز نمونه معرفی می کند فعالیت در حوزه شوراهای اسلامی را نیز از دیگر فعالیت های خود بیان می کند.
نکته جالب اینجا است که دراین کلیپ یکی از سروده های انقلابی ما که نشان دهنده علاقه مردم ایران زمین به سرزمین شان است پخش می شود.
چگونه است که افرادی که برای قانونگذاری و رفع موانع به دنبال راهیابی به مجلس هستند هنوز با اصول اولیه قانون آشنا نبوده و با تهیه و انتشار این کلیپ ها و پهن کردن سفره های گسترده از امروز تبلیغات خود را شروع کردند تبلیغاتی که اکنون بر خلاف قوانین بوده و قانونگذار افراد را از انجام آنها مهار می کند.
نوزدهم بهمن ماه مقرر شده که اسامی افراد تایید صلاحیت شده نهایی مجلس شورای اسلامی معرفی که پس از آن کاندیداها در یک بازه زمانی مشخص می بایست نسبت به تبلیغات و معرفی خود و برنامه هایشان به مردم اقدام کنند.
اما به نظر می رسد که کاندیداهای ما یک مقدار عجول بوده و در روزهای اخیر با هر ترفندی مانند پخش کلیپ و تراکت تبلیغات زود هنگام خود را که مغایر قانون است شروع کردند و حتی بعضا شاهد هستیم که برنامه هایی را

اعلام می کنند که در واقعیت اجرایی شدن این برنامه ها از عقلانیت به دور باشند.
در این بین حتی شواهدی نیز وجود دارد که برخی از نامزدها به روش های غیرانسانی و بدور از هر گونه منطق روی آوردند از جمله تهدید مردم.
مسایلی که صدای امامان جمعه در استان البرز را در آورده است به عنوان مثال امام جمعه ساوجبلاغ در خطبه های این هفته نماز جمعه شهر به این مهم تاکید کرده بود که چه کسی به شما اجازه داده مردم را تهدید کنید.
وی اضافه کرد: برخی نامزدها یا اطرافیانشان مردم و دیگر کاندیداها را تهدید کردند که اگر از فرد دیگری حمایت کنید چنین و چنان می کنیم.
این اقدام نامزدها ی انتخابات مجلس شورای اسلامی را در استانی مانند البرز در حالی شاهد هستیم که قانون صراحتا به این مهم اشاره و جریمه های زیادی نیز برای آن در نظر گرفته است.
چرا که طبق قانون تبلیغات زود هنگام جرم و باید با افرادی که در این زمینه اهمال و در واقع جرمی را مرتکب می شوند برخورد شود.
در همین رابطه مددی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز عنوان کرده بود که در راستای نظارت بر فضای مجازی در انتخابات، شعب ویژه جرایم مجازی در موضوع انتخابات در کلیه حوزه‌های قضایی استان تشکیل شده است.
" حسن مددی" همچنین از فرمانداران خواست در راستای صیانت از آرای مردم در حفاظت از ۱۴ مرکز محوری صندوق‌های اخذ رای، تدابیر امنیتی و انتظامی لازم را داشته باشند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز نیز با اشاره به راه اندازی سامانه سجام در این استان بیان کرده بود که نشست های متعددی با حضور دست اندرکاران برگزاری انتخابات برگزار شده است.
فرید نجف نیا با بیان اینکه معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه آماده دریافت گزارشات مردمی در خصوص تخلفات انتخاباتی است عنوان می کند:
در کنار این موضوع، از همان ابتدا تبلیغات زودهنگام نامزدها رصد و مستندسازی می‌شود و برخورد قانونی در انتظارت متخلفان خواهد بود.
حال با وجود نظارت جدی دستگاه قضا بر روند فعالیت کاندیداها حتی در فضای مجازی و اینکه شاهد برگزاری انتخاباتی بدون شایبه و پاک باشیم افرادی که این چنین با منتشر کردن فیلم های تبلیغاتی که در آن سوابقی از خود بیان می کنند که هنوز مشخص نیست تا چه میزان با واقعیت همخوانی داشته باشد و یا اینکه یکی از گزینه های مطرح انتخابات مجلس شورای اسلامی در ساوجبلاغ اقدام به پخش غذا و پهن کردن سفره های مفصل با هدف کسب رای دارند آیا این اقدامات بر خلاف قوانین نیست و قانون رازیر سوال نمی برد؟
آیا این اقدامات در برابر مردمی که چشم امیدشان به دستگاه قانون برای برطرف شدن مشکلات شان است سبب ناامیدی مردم نمی شود؟ زمانی که یک قانونگذار و یا فردی که به دنبال کرسی مجلس است قانون را رعایت نکند آیا دیگر انتظاری از مردم می توان داشت؟
در این بین به نظر می رسد که دستگاه های نظارتی امروز بیش از هر زمان دیگری پای کار آمده و با برخورد جدی با این تخلفات که در نهایت سبب دلسردی مردم می شود اجازه شایعه پراکنی هایی مبنی بر رای فروشی و مسایلی از این دست که شفافیت انتخابات را زیر سوال می برد نشوند.
حضور حداکثری مردم در تمام انتخابات یکی از مهمترین خواسته های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) بوده
ایشان همواره روز برگزاری انتخابات را بسیار سرنوشت ساز عنوان می کردند. فراهم کردن شرایط انتخابات آزاد، حضور همگانی در انتخابات، شیوه های انتخاب فرد اصلح، اهمیت انتخابات و نقش مردم، میدان ندادن به دشمنان اسلام در انتخابات، پرهیز از اختلاف در انتخابات و لزوم هوشیاری رأی دهندگان»مهم ترین محورهای سخنان بنیانگذار انقلاب درباره انتخابات است.
از سوی دیگر، مقام معظم رهبری نیز
انتخابات را پایه و اساس
راه حل مشکلات کشور می داند.
ایشان «نبود انتخابات» را موجب برقراری دیکتاتوری یا «هرج و مرج و ناامنی و اغتشاش» خواندند و با انتقاد از کسانی که به اشکال مختلف مردم را از حضور در انتخابات دلسرد می‌کنند، پیش از این بیان کردند که انتخابات تنها مسیر صحیح و حقیقی است که می‌تواند حاکمیت ملی مردم را تأمین کند.
بر همین اساس به نظر می رسد که دستگاه های نظارتی در این روزهای حساس بیشتر از همیشه پای کار آمده و با به اصطلاح کاندیداهایی که گویی هیچ چیز از قانون گذاری ندانسته و تنها به دنبال یافتن نمدی برای خود هستند مقابله کنند.
رفتارهای این چنین از تهدید مردم و دیگر کاندیداها گرفته تا بریزو بپاش های غیرقابل باور ا ز سوی برخی از این کاندیداها در چنین شرایطی اقتصادی مردم را دلزده خواهد کرد پس در چنین شرایطی باید امروز بیش از هر زمان دیگری مراقب بود تا زمینه را برای سؤاستفاده دشمنان نظام و انقلاب فراهم نکنیم.

  • کپی شد
  • کپی شد
کپی شد